С детски футболен турнир във Велико Търново ще бъде почетена

...
С детски футболен турнир във Велико Търново ще бъде почетена
Коментари Харесай

Велико Търново почита Трифон Иванов с детски футболен турнир

С детски футболен шампионат във Велико Търново ще бъде почетена паметта на именития български футболист и почетен жител Трифон Иванов. На 13 февруари се навършват шест години от преждевременната кончина на „ стоманения “ бранител.

Възпоменателният шампионат стартира в 9:30 ч. тази неделя и ще се състои на подготвителния терен с изкуствено покритие, който носи името на Трифон Иванов и се намира до Спортното учебно заведение. На Футбол 7 ще премерят сили два тима от школата на Етър, Болярчета, Локомотив (ГО) и Ботев (Дебелец).

Включва се и тим от девойки от школата на „ виолетовите “. Организатори са Общината, Общинско дружество „ Спортни парцели и прояви “, „ Етър “ и Зоналният съвет на БФС. „ Турнирът няма спортен темперамент, концепцията е едни от най-малките футболисти от района да поиграят, като в това време научат и повече за една от легендите на българския футбол и почетен жител на В. Търново “, разяснява Петко Павлов – шеф на Оперативна програма „ Спортни парцели и прояви “.

В 11:00 часа на терена ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на някогашния капитан на националния тим по футбол. Ще бъде завършен и незабравим ъгъл, пред който да бъдат положени венци и цветя. На панихидата в памет на Трифон Иванов са поканени негови близки, другари и всички, които помнят и обичат огромния футболист.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР