С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са саморегистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - Театър " Цвете ", по план на " Икономедиа ", съфинансиран от Европейски Съюз, е приготвил за деца от 3 до 10 години кукления интерактивен театър " Кой да бъде цар? ". Представлението учи дребните фенове какъв брой е значимо хората да се грижат за природата, с цел да може природата да се грижи за тях. То може да се гледа от 12 часа в детския теоретичен център " Музейко ".

 С децата в почивните дни (16 и 17 декември)
- София - От 12 ч. в домашна кухня ЕрДинЧе ще се организира работилница " В очакване на Бъдни вечер и Коледа " . Образователни, креативен и музикални действия чакат децата там. Ще създадат питка и коледарски кравайчета, ще изработят коледна декорация от естествени материали, ще пеят коледарски песни и ще се забавляват. Входът за възрастен с дете е 20 лева, като цената включва материалите за разработване. Събитието е уместно за участници над 5 години.

- София - Ученици от 5 до 9 клас са поканени да... хакнат физиката. Университет за деца провежда работилницата " Мамо, хакнах физиката " , която включва опити, водени от изобретателя Олег Каменщик. От 10 до 17 часа ще се разискват тематиките гравитация и магнетизъм - доста от митовете и легендите, свързани с тези две физични сили, ще бъдат разрушени. Всички участници ще се включат в опити със самоповдигащи се конуси, с жироскоп, направа на нютонметър, самозадвижващи се магнити, индукция, магнитна пушка и още изненади. В края на работилницата участниците ще си тръгнат с измайсторените от тях изобретения.

Предвижда се отмора за обяд сред 13 и 14 ч. След края на работлиницата участниците ще са усвоили главните правила на гравитацията и магнетизма. Всички материали за работилницата ще се обезпечат от уредниците. Таксата за присъединяване е 60 лева За повече информация се обадете на 0876 81 41 71 или пишете на [email protected] Можете да се запишете за присъединяване тук.

 С децата в почивните дни (16 и 17 декември)
- София - Коледа в квАРТала чака своите гости в карето сред бул. " Дондуков ", бул. " Мария Луиза ", бул. " Левски " и бул. " Сливница ". Инициативата " Освети квАРТала " приканва всички живущи, посетители или минувачи да украсят своите кътчета с всевъзможни светлинки, да сграбчен по свещичка или фенер и да се разходят из квАРТала в празничните вечери, където ги чакат забавни събития.

- София - От 12 часа в дребната зала на Руския културно-информационен център ще се състои новогодишно зрелище на просветителния център " Русская школа " . Ще бъдат показани детски циркови осъществявания и детски инструментални и хореографични композиции. Представлението ще бъде на съветски език, входът е свободен.

- София - Националният исторически музей провежда тържеството " В очакване на Коледа " . От 11 ч. съдружие " Евтерпани ", чиято задача е да търси и показва " човешки съкровища " – млади артисти и музиканти, е подготвило специфична стратегия, в която ще вземат участие над 32 реализатори. Ще има и базар–изложба за ръчно направени хлебни произведения и сладки от възпитаниците на Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии. Разбира се, ще има и изненади, готови от Дядо Коледа и Снежанка.

- Русе - В Доходното здание общинският детски център за просвета и изкуство е провел обичайния празник " В очакване на Дядо Колед " . В него ще се включат групировка за съвременен балет " Мираж ", детска вокална група " Слънце ", ФТА " Здравец " и балетна групировка " Арт Денс Класик ".

Родителите, които желаят подаръка на детето им да попадне в чувала на Дядо Коледа, би трябвало да го донесат един час преди празника, добре опакован с четливо написани трите имена на детето, предизвестяват от общината. Входът е с безвъзмездни пропуски, които ще се дават на 14 и 15 декември от 11 до 16.30 ч. във фоайето на Доходно здание и един час преди началото на празника - на 16 декември от 10 до 11 часа.

Неделя

- София - Традиционният Коледният фермерски пазар ще бъде подреден на ул. " Оборище ", сред бул. " Васил Левски " и храм-паметника " Св. Александър Невски " от 11 до 18 ч. Сирена, млека, плодове и зеленчуци, месни деликатеси, зимнина, сезонни плодове и зеленчуци, няколко типа самун с мая, мед и пчелни артикули от разнообразни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнородни млечни артикули и още доста вкусни оферти от градините на нашите производители. Коледният дух добавя арт зона за ръчно правени дарове, както и кулинарен ъгъл. За децата са планувани арт работилници.

 С децата в почивните дни (16 и 17 декември)
- София - В Деня на най-малките детският теоретичен център " Музейко " кани деца сред 0 и 5 години, с цел да се забавляват с музика и танци, да рисуват с крайници, да вземат участие в артикулационни приказки ще дадат опция на деца и родители да се упражняват дружно в изговарянето на разнообразни изречения и звуци от околния свят, в комапнията на един от най-разпознаваемите и занимателни гласове в българския ефир.

От 8 до 23 декември можете да закупите едногодишна детска карта за " Музейко " на цена от 30 лева Освен безграничен достъп на детето до детския теоретичен център през цялата година, картата обезпечава наличие на специфичните събития, както и 5% отстъпка при извършване на покупки в магазина за дарове.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР