С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

СЪБОТА

- София - На 18 и 19 октомври 2019 година Националният исторически музей и Детски музейно-образователен център към НИМ провеждат фестивал на античните култури " Приключения в Древния свят ", в който деца на възраст от 6 до 14 години и техните родители могат да се срещнат от близко с античните култури на Египет, Тракия, Гърция и Рим посредством разнообразни ателиета и работилници, където ще могат да научат по какъв начин се четат и пишат египетски писмени знаци, да сглобяват макет на древноегипетски храм, а по-малките дами ще схванат по какъв начин са поддържали
хубостта си древноегипетските царици. Ще има и римски настолни игри като Rota и Latrunculi. За по-малките ще има ателиета за изобразяване.

- София - По случай Европейска седмица на програмирането - Code Week, MindHub Център провежда безвъзмездни работилници за участници от 6 до 12 година " Програмирай робот " и " Създай своя игра ". Работилниците са от 11 до 14 ч., адресът е ул. " Шипка " 34, зала 212, а регистрация за присъединяване се прави тук.
- София - В детския център на Столична библиотека ще има премиера на книгата на Стефка Данева " Шарени криле. Стихотворения за деца " от 13 ч..

- София - В рамките на дните на японската просвета в България край фонтаните на НДК от 10 до 18 ч. ще се организира " Ден на японските бойни изкуства и културни обичаи ", проведен от Клуба на Приятелите на Япония в България – Нихон Томоно Каи с поддръжката на Посолството на Япония. Подробности тук.

- София - В събота и неделя в ИКЕА се провежда Детска работилница - Грижа за природата с " Музейко ". Входът е свободен, а местата са лимитирани. Събитието е уместно за малчугани на възраст над 5 години. Повече информация тук.

- София - Работилница за направа на бараброни от пластилин се провежда в Coffee & Kids oт 11 ч. с авансово записване и вход. Повече за събитието има тук.

- София - " Как да си създадем комикс? " ще разберете, в случай че посетите среща с авторката и художничка на книгата: " Пътешествието на Уики " Мая Бочева в книжарница FOX book café от 16 до 18 ч.. Подходящо е за деца от 5 до 12 години. Подробности ще откриете тук.

- София - " Изторически направления " показва този уикенд софийски домове и " дворци " в два проедни дни, като свободни места има останали единствено за съботния маршрут, който ще обиколи софийските домове. Продължителността е 120 мин. и стартира в 16 ч. от Орлов мост. Цената за присъединяване в една сказка за възпитаници е 10 лева Редовната цена е 15 лева Още за събитието вижте тук.

- София - В събота следва и гражданска акция за засаждането на нов парк в София с 555 дръвчета, обезпечени авансово. Търсят се само доброволци и децата са добре пристигнали. Подробности за мястото, по какъв начин се стига до него и по какъв начин да се включите има тук.

- Пловдив - Третото издание на уъркшоп по музикално програмиране " Интелигентната музика 3 " за деца и младежи на възраст от 8 до 18 години ще се организира от 12 до 16 ч. в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство " Проф. Асен Диамандиев " в Пловдив. Събитието е продължение на сполучливите образования по музикално програмиране през 2017 и 2018 година и се организира в границите на самодейността " Запознайте се и програмирайте ", като част от Европейска седмица на програмирането.

- Русе - В офиса на StartUp Factory от 11 ч. следва безвъзмездна среща-дискусия сред програмист-бивш геодезист, понастоящем работещ в новаторски стартъп, ученик-национален играч по информатика и художник в цифровата сфера. Събитието е ориентирано към деца и младежи до 24-годишна възраст и задачата му е да възпламени любознанието към програмирането и цифровите науки. Повече тук.

НЕДЕЛЯ

- София - " По стъпките на кръга " Мисъл " този уикенд оферират да тръгнем дружно Петър Будинов и Виктор Топалов. Разходката потегля от бул. " Витоша " в 14 ч. и продължава към час и половина, в границите на които ще видите здания и монументи, свързани литературния кръг, трансформирал вечно българската литература. Подробности за събитието тук.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Пловдив, Куклен спектакъл - Русе,
Куклен спектакъл - Сливен,Куклен спектакъл - София,
Куклен спектакъл - Стара Загора, Куклен спектакъл - Търговище,
Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР