С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - Магазин " Декатлон Витоша " провежда от 11 ч. безвъзмездна подготовка по лека атлетика за деца, навършили 7 години. Събитието ще протече под формата на игри и занимания, които ще обзет дисциплините тичане, мятане и скокове. Нужни са уместно облекло и предварителна регистрация тук.

- София - Магазин " Декатлон Подуяне " събира деца за безвъзмездна подготовка по футбол. От 10.30 ч. на игрището пред магазина всички участници ще могат да се включат в урок, в който ще се срещнат с няколко от най-популярните извършения измежду футболистите, а за край ще проведат мач сред всички присъединили се. Събитието е уместно за деца сред 7 и 10 години. Треньор ще бъде Йордан Кръстев, дълготраен играч към юношеския тим на футболен клуб " Левски " и студент в НСА с треньорски профил. За присъединяване е нужна предварителна регистрация тук.

- София - В парка " Заимов " от 16 до 19 ч., 10 кучета от общинския подслон на " Екоравновесие " в с. Горни Богров ще чакат своите нови стопани, оповестяват от пресцентъра на Столичната община. Инициативата ще бъде под мотото " Осиновявай, не купувай " и е част от осиновителската акция на " Екоравновесие " и доброволците към приюта в Горни Богров, които са се обединили в групата " Бандата на 1500-те ".

Всеки искащ ще може да види, разноски, погали и вземе някое от прелестните, здрави, обезпаразитени и имунизирани кучета в дома си, се показва в известието. Осиновяването ще може да се извърши незабавно, на място, като процедурата ще е улеснена, за което е належащо само персонална карта.

- София - Открит урок по програмиране за деца от 6 до 11 година от 11 часа предлага център " Менталика ". Интерактивният курс е учреден на настолна игра за програмиране, създадена от дете за деца. Подробности - тук.

- София - В Южния парк в границите на следващия фестивал A to JazZ ще се организира и A to JazZ Kids. Той ще стартира с концерта " Бразилското въздействие в джаза " от 10.30 ч, отдаден на боса нова и самбата в джаза. Посетителите ще могат да танцуват и да свирят, като ще имат разполагаем всички принадлежности от концерта. Час по-късно стартират уроци по танци и музикални игри, където децата ще научат първите си стъпки във фуро.

- Пловдив - В 18 ч., край пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина в Пловдив ще бъде обещано началото на така наречен " Чисти вечери " - серия от просветителни игри и занимания за деца и родители, отдадени на опазването на непорочност в града.

Доброволците на платформата за чиста градска среда " АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! " са подготвили занимания, с които да научат децата по какъв начин и къде да изхвърлят отпадъците, а родителите по какъв начин да ползват в всекидневието си правила за живот #БезОтпадъци. Активистите за чист град ще дават отговор на въпроси на жителите, свързани с разчистване и облагородяване на междублоковите пространства, разделното събиране и оползотворяване на боклуци и ще предизвикват шерването на хрумвания за по-чиста градска среда.

- Село Златовръх, Асеновградско - И тази година съборът на Араповския манастир " Св. вмчца Неделя " събира на манастирските поляни край селото хиляди богомолци и фенове на националната музика.

Неделя

- София - " Забавна история на музиката " - интерактивна разходка през еволюцията на инструментите и другите стилове - джембе, кахон, хенгдръм, китара, самба, блус, рок, фънк. Това са подготвили за децата в " Маймунарника " в Борисовата градина от 11 часа. Входът е свободен.

- София - В Южния парк в границите на следващия фестивал A to JazZ ще се организира и A to JazZ. От 10.30 ч. е плануван " Етно джаз за деца ", където музиканти ще показват пред младата аудитория по какъв начин българските фолклорни принадлежности могат да се употребяват за осъществяване и на този жанр музика. Акцент в концерта-урок ще бъдат тактовите размери и тяхното място в джаза. След това уредниците са подготвили малко занятие по български национални танци, последвано от музикални спортни игри.

- София - Работилницата по керамика " Алиса в страната на чудесата " чака децата от 16.30 часа в FOX book café Подробности - тук.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ваканция, ура 2019 (54)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР