С декларация на парламентарната група на Продължаваме промяната - Демократична

...
С декларация на парламентарната група на Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Започна заседанието на парламента

С декларация на парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " стартира днешното съвещание на Народното събрание (НС).

В началото на съвещанието ръководителят на Народното събрание Росен Желязков заяви, че основният прокурор Иван Гешев е внесъл в Народното събрание искане за предоставяне на позволение за продължение наказателното произвеждане против Ангел Георгиев и Веселин Вешев („ Възраждане “). С писма народните представители осведомят ръководителя на Народно събрание, че дават единодушие за продължение на наказателното произвеждане по постъпилото искане от основния прокурор.

Първа точка в дневния ред е план на решение, импортиран от Министерски съвет, за установяване на спомагателен период за събиране на доходи, за осъществяване на разноски и за даване на прехвърляния.

Предвижда се, че до приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година приходите се събират в сходство с настоящите закони, а осъществяването на разноските и даването на прехвърляния е в размер, не по-голям от размера им за същия интервал на миналата година, като се регистрират влезнали в действие актове на Народното събрание и на Министерския съвет, които плануват спомагателни или понижени бюджетни средства, при съблюдаване на фискалните правила по Закона за обществените финанси.

В плана на решение е написано и в каква поредност се реализира осъществяването на разноските, даването на прехвърлянията и залагането на предели от Министерството на финансите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР