С декларации от парламентарната трибуна депутатите отбелязаха 120-та годишнина от

...
С декларации от парламентарната трибуна депутатите отбелязаха 120-та годишнина от
Коментари Харесай

Депутатите отбелязаха 120-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

С заявления от парламентарната естрада депутатите означиха 120-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.

Илинденско-Преображенското въстание е венецът на българското националноосвободително придвижване, означиха в декларация от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “.

От името на ГЕРБ-СДС Тома Биков съобщи, че събития като Илинденско-Преображенското въстание са знак, че българското общество и българската нация са били подготвени и са подготвени да заплащат цената на своята независимост. По думите му, дружно със свидните жертви, които са дадени в тези събития, би трябвало да помним, че българската национална концепция не е осъществена в своята целокупност, в противен случай – даже отчасти е претърпяла неуспех и е нанесла тежка национална контузия. По думите му, поради тази национална контузия сме и толкоз чувствителни по тематиката " Македония ".

Тошко Йорданов от " ИТН " разяснява, че е омерзително да се четат заявления от партии като ГЕРБ и " Продължаваме промяната " в случай, че тъкмо те са изхвърлили националния интерес в кошчето, като са дали своят вот за повдигане на ветото пред Северна Македония.

По думите му, ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " просто отмятат думи и в съответния ден, а не схващат какво е станало Илинденско-Преображенското въстание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР