С човек повече Чехия срази Нидерландия с 2:0 пред пълните

...
С човек повече Чехия срази Нидерландия с 2:0 пред пълните
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: Изненадата е факт! Чехия би шута на Нидерландия от първенството

С човек повече Чехия съкруши Нидерландия с 2:0 пред цялостните трибуни на " Пушкаш Арена " в унгарската столица Будапеща и сервира изненада в осминафиналите на Евро 2020, класирайки в идната фаза, където ще срещне Дания.

Съперниците започнаха динамично срещата, като си размениха по няколко положителни офанзиви в първите минути, само че по този начин и не съумяха да основат голово състояние. В 8-ата минута След центриране в наказателното поле намиращият се в състояние на засада Матайс де Лихт върна топката с глава към Мемфис Депай, който насочи извънредно неакуратен удар и топката излезе в тъч.

Футболистите на Франк де Бур продължиха да натискат съперника и в 13-ата минута сътвориха поредна заплаха пред вратата на Чехия. Дензел Дъмфрис бе изведен с дълъг пас зад тила на защитата, като с глава преодоля излезлия напред Томаш Вацлик, само че по-късно Калас мазета топката в корнер. Малко по-късно Партик ван Анхолт бе изведен чудесно по лявото крило и центрира остро в наказателното поле, само че отбраната на Чехия се оправи и мазета. Чехите сътвориха първата си сериозна заплаха пред Мартен Стекеленбург в 22-ата минута, когато след центриране в пеналта Соучек стреля с глава, само че не съумя да насочи добре топката и тя излезе в навън.

В 28-ата минута Патрик Шик шутира от разстояние, само че Стекеленбург бе на мястото си и улови. " Лалетата " отвърнаха с изстрел на Донйел Мален отблизо разстояние, който обаче бе избит от бранител в корнер. Десетина минути по-късно чехите проведоха страхотна офанзива и Антонин Барак се озова на съвършена позиция, след което шутира и топката излезе в корнер. В ответната офанзива Дъмфрис бе изведен в пеналта на Чехия и опита да откри собствен съотборник, само че вратарят Вацлик съумя да избие с крайник, а по-късно отбраната почисти. " Оранжевите " пробваха да стигнат до попадение в заключителните минути на първата част, само че не сътвориха голова заплаха.

След почивката в 51-ата минута Донйел Мален направи свръхестествен независим пробив от центъра на терена, само че направи величествен пропуск, откакто вратарят Томаш Вацлик не разреши да бъде преодолян и хвана топката. В ответната офанзивата Партик Шик бе изведен на добра позиция пред наказателното поле. Таранът се сбори за топката с Матайс де Лихт, който падайки " прибра " кълбото с ръка и съдията Карасев даде фаул и жълт картон. Ситуацията бе прегледана с VAR, защото бранителят бе финален в отбрана, след което съветският рефер реши да изгони бранителя с пряк червен картон. Томаш Цоуфал пък шутира от директния свободен удар право в стената на " оранжевите ".

С човек повече чехите се настаниха в половината на противника и в 65-ата минута Кадаржабек се озова на страхотна позиция в наказателното поле, само че ударът му бе спрян с крайник от Дъмфрис. Три минути по-късно след центриране от фаул покрай корнера защитата на " лалетата " не реагира по никакъв начин добре и Томаш Холеш с глава вкара за 0:1. В 78-ата минута Томаш Соучек шутира от отдалеченост право в ръцете на Мартен Стекеленбург.

В 80-ата минута " лалетата " сгрешиха при изнасянето на топката и тя доближи до Томаш Калаш, който навлезе в наказателното поле и подаде на Патрик Шик, който с прецизен удар осъществя четвъртия си гол от началото на шампионата. В третата минута от добавеното време влезлият като запаса Михаел Кременчик стреля от далечно разстояние, само че Мартен Стекеленбург избави.

В даденото от съдията продължение влезлият като запаса Михаел Кременчик стреля от далечно разстояние, само че Мартен Стекеленбург избави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР