С БСП за България“ тепърва ще седнем на разговори, предполагам,

...
С БСП за България“ тепърва ще седнем на разговори, предполагам,
Коментари Харесай

Никола Минчев: С БСП тепърва ще седнем на разговори, ако ни поканят

С „ Българска социалистическа партия за България “ занапред ще седнем на диалози, допускам, че ще ни поканят. Това разяснява пред публицисти депутатът от „ Продължаваме Промяната “ (ПП) Никола Минчев във връзка решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат за държавно управление на „ Българска социалистическа партия за България ". Надявам се, че ще ни поканят на диалози, първо ще би трябвало да се обединим към политики и чак тогава ще можем да приказваме за поддръжка, добави той.

Минчев уточни, че при всички положения Изборният кодекс (ИК) ще бъде тематика на диалозите и напомни, че това е един от въпросите, по които не беше реализирано единодушие в границите на декларацията, която Политическа партия предложи като мандатоносител на втория мандат. Предполагам, че това ще бъде една от по-трудните за диалог тематики, както и отношението към войната в Украйна, добави депутатът и изрази вяра ИК да не е препъникамъкът да няма кабинет. Но при всички положения, акцентира Минчев, имаме твърда позиция по кодекса, несъмнено, в границите на диалозите с Българска социалистическа партия се надявам да можем да намерим пресечна точка.

С оглед поръчките на политическите сили досега наподобява, че този мандат много мъчно ще бъде осъществен, предвижда Минчев. По-лесно ще е, в случай че беше даден на " Демократична България ", тъй като с тях имаме много обща визия за бъдещето на страната, изясни политикът. Това си пролича и при втория мандат, тъй като това бяхме двете политически сили, които подкрепихме декларацията на Политическа партия, напомни той. Депутатът се надява последните събития да не са повлияли на решението на коя политическа мощ да бъде даден мандатът, тъй като би било тъжно, в случай че един подобен фиктивен проблем, като Nexo, е повлиял на толкоз значимо за страната решение, посочи Никола Минчев.

По-рано през днешния ден от прессекретариата на президента оповестиха, че в понеделник президентът ще връчи на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ мандат за сформиране на кабинет. Това е третият и финален вероятен мандат за сформиране на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР