С богата програма Благоевград ще отбележи 24 май, Ден на

...
С богата програма Благоевград ще отбележи 24 май, Ден на
Коментари Харесай

Концерт на Васил Найденов и Силвия Кацарова на 24 май в Благоевград

С богата стратегия Благоевград ще означи 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, и празник на града.

Честванията ще стартират в 11.00 часа с „ Парад на учебните заведения “. Шествието ще тръгне от Съдебната палата, преминавайки през ул. „ Тодор Александров “ и ще приключи на площад „ Георги Измирлиев “, където от 12.30 часа ще се състои празничен концерт на културни и просветителни институции на града.

Програмата ще продължи с обичайната Обща галерия в Градската художествена изложба, която има и конкурсен темперамент. Експозицията ще бъде открита в 17.00 часа., когато ще бъдат връчени и премиите на определените от журито създатели. Предвидена е и специфична премия на името на Христо Бараковски.

В 19:00 часа на площад " Георги Измирлиев " ще премине първото шествие на зрелостници от Благоевград.

Празникът ще приключи с дълго чакания концерт на легендата на българската сцена Васил Найденов и неповторимата Силвия Кацарова. Любимите реализатори ще излязат на една сцена в 20.00 часа на площад „ Георги Измирлиев “.

В Градската градина ще отвори порти Библиотека за един ден. Къщичката ще се трансформира в заемна за дребни и огромни читатели, като всеки, който желае може да си извади безвъзмездна читателска карта за Регионалната библиотека " Димитър Талев " - Благоевград.

Снимка 2: интернет

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР