С богата културна програма директорите на училищата и детските градини

...
С богата културна програма директорите на училищата и детските градини
Коментари Харесай

Анатоли Станев: Образованието е основата на всяка успешна и конкурентоспособна икономика

С богата културна стратегия шефовете на учебните заведения и детските градини в русенско означиха настъпващите Коледни и Новогодишни празници.

Сред гостите на събитието, което се организира в петък вечер в комплекс „ Дунав “, бе и регионалният шеф Анатоли Станев. Той благодари на учителите за активността им през годината и означи тяхната роля за развиването на обществото. „ Образованието е основата на всяка сполучлива и конкурентоспособна стопанска система, както и на всяка съвременна и просперираща страна “, съобщи Станев. „ Благодаря ви, че неуморно и с извънреден професионализъм разпалвате искрата на познанието измежду младежите. Сигурен съм, че и отсега нататък ще продължите по един завладяващ и трогателен метод да предавате знанията на нашите деца, като в същото време ги възпитавате в полезностите, които си на съхранили като народ “, добави той. Областният шеф показа още, че напоследък държавното управление отделя все по-голямо значение на образованието и науката, изразяващо се най-много в модернизиране на просветителната и научна инфраструктура.

От своя страна началникът на Регионалното ръководство доктор Росица Георгиева благодари на регионалния шеф за човешкото и професионално отношение към гилдията и по тази причина, че постоянно срещат поддръжка в негово лице. Тя пожела на присъстващите доста здраве и креативен триумфи и изрази вяра, че новата година ще бъде по-спокойна. „ Нека 2023-а носи задоволство на всички и най-много усмивките да не слизат от лицата ви “, сподели доктор Георгиева.

На събитието участваха редица шефове, заместник-директори и учители, като измежду формалните лица бяха още ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на отдел „ Образование, спорт и юношески действия “ в Община Русе Таня Тодорова, представители на синдикатите, както и административният шеф на лечебни заведения „ Медика “ Алисе Муртезова, която постоянно е съдействала за реализирането на голям брой начинания в областта на образованието. Тя пожела здраве, сила и непреклонен дух на преподавателите.

Председателят на Общинския съвет бе безапелационен, че в лицето на управлението на образователните заведения в русенско постоянно среща сътрудници и означи, че те ръководят поверените им институции изцяло дейно. „ Сигурен съм, че с ваша помощ и тази от страна на страната просветителната система в Русе ще продължи да се развива “, сподели той и пожела здраве и наслада в фамилиите им.

От името на кмета Пенчо Милков Таня Тодорова пожела на шефовете и  учителите радостно посрещане на Новогодишните празници, здраве, както и топлота и уют в фамилиите.

За положителното въодушевление на присъстващите се погрижиха ученици на Националното учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “ и деца от вокална група „ Слънце “ с живописен началник Наталия Константинова.

Единайсетокласниците Ростислав Върбанов и Теодор Димитров, както и десетокласникът Васил Пенев показаха Романс и Полонез от Моцарт, като оригиналът е за три флейти, само че възпитаниците на русенското Национално учебно заведение по изкуства изумиха аудиторията с модифицирана версия за флейта, обой и кларнет. Не мина и без някои от най-любимите песни – “Last Christmas ” и „ Честита Коледа “. Те бяха изпълнени надлежно от Никола Желязков и Мариана Петрова от детска вокална група „ Слънце “. Тържествената стратегия завърши с близо едночасов концерт на „ Фламинго “. Разбира се като на празник имаше доста дарове и лотария с шансове.

Събитието се осъществя след двегодишно спиране заради Ковид-пандемията и неговата техническа организация се дължи най-много на Райна Великова. Инициативата бе проведена от Съюза на ръководителите в системата на националната култура в България, Сдружението на шефовете в системата на образованието в Република България, както и Синдикалната организация на шефовете и помощник-директорите към КНСБ и СБУ-общинска секция.

По последни данни педагогическият личен състав в област Русе наброява 2700 души.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР