С близо 14% скачат депутатските заплати. По този повод журналистът

...
С близо 14% скачат депутатските заплати. По този повод журналистът
Коментари Харесай

На фона на драстичното поскъпване на стоки и услуги: С близо 14% скачат депутатските заплати

С близо 14% скачат депутатските заплати. По този мотив журналистът Таня Петрова съобщи, че те са обвързани със междинните в публичния бранш. " Нормално е когато носиш отговорност на висок пост, да получаваш и висока заплата. Проблемът е, че междинната работна заплата е замазващ индикатор, защото има райони, в които надалеч не е оповестената - 1872 лева Например 1000 лв. е във Видин ", показа тя пред.

Заплатата на един народен представител надвишава 8000 лв.. " Има ужасно огромни разлики в районите. Част от обществото не може да проумее по какъв начин някой има толкоз доста, до момента в който различен едвам скалъпва двата края. Много остаряло съответствие са депутатската заплата да е 3 пъти по-висока от междинната за публичния бранш ", изясни журналистът.

Относно имуществените заявления Петрова уточни, че ще е по-интересно с какви притежания ще излязат от властта. " не е хубаво нито да са прекомерно небогати, нито прекомерно богати. Не имам вяра, че декларирането е ефикасен механизъм за следене на добитите приходи. Нужни са доста по-сериозни инспекции ", счита журналистът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР