С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит

...
С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит
Коментари Харесай

Свещеници даряват кръв за пациентите във Военна болница

С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски свещенослужители от Софийската митрополия се включват в самодейността на Военномедицинска академия (ВМА) " Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ". Това оповестиха от лечебното заведение.

Кръводарителската самодейност е във връзка Деня на християнското семейство и ще бъде на 21 ноември, от 14:00 до 17:00 ч., в Кръвния център на ВМА. Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от задачите на ВМА, а лечебното заведение от време на време провежда акции за да се концентрира вниманието върху кръводаряването като израз на взаимност и присъединяване на цялото общество.

Всеки искащ може да подари кръв в Кръвния център на болничното заведение всеки ден от 8:00 до 16:00 ч.

Кръводаряването е потребно, тъй като подтиква процеса на възобновяване на кръвните кафези и усилва защитните сили на организма, едно даряване на кръв може да избави живота на до трима нуждаещи се, напомнят от болничното заведение. Всички консумативи, които се употребяват по време на кръводаряването, са самостоятелни, стерилни и за еднократна приложимост. Не съществува риск от заразяване със СПИН или друга зараза, излъчена по кръвен път.

Кръводарителите получават два дни заплатен отпуск (чл. 157, алинея 1, т. 2 от Кодекса на труда) и подкрепителна закуска, а при категорично изявено предпочитание получават и резултатите от направените проучвания за СПИН, хепатит В и С, сифилис, както и тип на кръвната група.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР