С българи, заемащи ръководни позиции в Майкрософт“, се срещна вицепрезидентът

...
С българи, заемащи ръководни позиции в Майкрософт“, се срещна вицепрезидентът
Коментари Харесай

Илияна Йотова се срещна с българи в централата на Майкрософт в Сиатъл

С българи, заемащи управителни позиции в „ Майкрософт “, се срещна вицепрезидентът Илияна Йотова в централата на компанията в Сиатъл. 

В централата работят към 100 българи. Сънародниците ни, въпреки и надалеч от родината, се интересуват от политиките, които организира българското държавно управление в разнообразни сфери. Широк диапазон от въпроси те насочиха към Илияна Йотова – от опазване на здравето и обучение до развиването на осведомителните технологии.

България не ви познава и не използваме задоволително вашия голям капацитет “, сподели вицепрезидентът пред сънародниците ни. Те не са прекъснали контакта с Родината, по тази причина подготвяната от Илияна Йотова интернет платформа за връзка на българите от целия свят посред им и с България провокира огромен интерес.

Вицепрезидентът описа за концепцията на президента Румен Радев за основаването на Институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа, като негов център да бъде България. Тази концепция Илияна Йотова показа и в диалога си с Ерик Хорвиц – вицепрезидент и началник на Научно-изследователския център на „ Майкрософт “. „ В добра позиция сте да развиете концепцията “, съобщи Хорвиц.

На срещата бяха разисквани положителните обичаи, които България има в бранша на осведомителните технологии. Ерик Хорвиц посочи високия професионализъм на работещите българи в Майкрософт. „ Благодаря на Вашата страна, че ни даде тези хора “, означи той.

Хорвиц е един от международно известните учени в региона на изкуствения разсъдък. Той показа пред вицепрезидента главните действия на Научно-изследователския център на „ Майкрософт “, свързани с изкуствения разсъдък и приложението му в областта на опазването на здравето. Изразено бе общото мнение, че развиването на изкуствения разсъдък не би трябвало да става за сметка на човешкия и да го измества.

Вицепрезидентът взе участие в проява на най-новите технологии на „ Майкрософт “ в региона на добавената и виртуалнa действителност, които ще бъдат доста потребни в образованието на студенти по медицина.

Книга за живота и активността на Джон Атанасов, основал първия дигитален електронен компютър, подари Илияна Йотова на Ерик Хорвиц.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР