С авторски спектакъл, награда за ярко постижение и плакати от

...
С авторски спектакъл, награда за ярко постижение и плакати от
Коментари Харесай

В чест на проф. Крикор Азарян в деня на рождението му…


С авторски театър, премия за блестящо достижение и плакати от знакови спектакли на проф. Крикор Азарян означават през днешния ден датата на неговото рождение.

Фондация „ Проф. Крикор Азарян ” ще връчи за първи път премия за блестящо достижение в театралното изкуство. Поводът е рождението на проф. Азарян – 15 март, а концепцията е наградата да се връчва годишно на същата дата. Отличието ще отива в ръцете на режисьори, артисти, сценографи, композитори или различен създатели със значителен принос в развиването на българския спектакъл.

Първият притежател на премията се пази в загадка и ще бъде разгласен пред феновете довечера в Театър Азарян, където един от неговите възпитаници - Ива Тодорова, ще показа авторския си театър „ Приятно ми е, Ива! ”.

„ Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което вършим? Какво е да си пораснал? А също и - каква е връзката сред популацията на лешоядите и всекидневието на рекламния шеф? А сред любовен монолог и изгоряла крушка? ”, пита авторката на спектакъла и и със смях до сълзи показва своята позиция, въодушевена от работата си с проф. Азарян.

И още. В НДК ще се открие непрекъсната експозиция с афиши, в която специфичен акцент са плакати от постановки на Крикор Азарян през годините. Сред заглавията на постановките, играни в София и извънстолични театри са: „ Вишнева градина ”, „ Труп ”, „ Игра на Едип ”, „ Самоубиецът ” и други спектакли от работата на именития режисьор. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР