С 98 гласа "за", 119 "против" и 6 "въздържали се"

...
С 98 гласа "за", 119 "против" и 6 "въздържали се"
Коментари Харесай

Партиите останаха без никаква държавна субсидия

С 98 гласа "за ", 119 "против " и 6 "въздържали се " депутатите отхвърлиха предлагането за 8 лева партийна дотация за фактически получен глас.

Предложението бе импортирано от Българска социалистическа партия сред двете четения на Закона за държавния бюджет в преходни и заключителни разпореждания в Закона за политическите партии. Освен левицата "за " това предложение гласоподаваха и "Обединени патриоти ", само че всички останали бяха срещу и то не мина.

В създалата се блъсканица в залата беше отритнат и текстът за 1 лева партийна дотация, който бе заложен в плана на бюджет за идната година от ръководещите и признат от бюджетната комисия.

Това предложение беше гласувано два пъти. „ За “ него в началото гласоподаваха 103 народни представители, „ Против “ – 120 и „ въздържали се “ – 1, с което бе отхвърлено. От ГЕРБ желаеха прегласуване и то още веднъж бе отхвърлено със 104 гласа „ за “, 120 „ срещу “ и 1 „ въздържал се “.

Единствено Движение за права и свободи приветства този резултат. Те от месеци упорстват точно политическите субекти да не получават никакви дотации.

Така на процедура партиите останаха с нула лв. дотации или никакво финансиране от страната. Те ще получават пари единствено от членски импорт и дарения от физически лица и компании. Тоест, ще бъдат напълно подвластни от бизнеса и олигарсите.

След това инфарктно гласоподаване беше дадена отмора и започнаха незабавни съвещания сред ГЕРБ, водача на НФСБ Валери Симеонов и финансовия министър Владислав Горанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР