С 5 предишни пътни нарушения е Петър Тодоров, който вчера

...
С 5 предишни пътни нарушения е Петър Тодоров, който вчера
Коментари Харесай

Пияният шофьор , убил дете на пешеходна пътека снощи в София , бил с други 5 нарушения

С 5 предходни пътни нарушавания е Петър Тодоров, който през вчерашния ден пийнал на 2,08 промила умъртви дете на пешеходна пътека в София. 37-годишният мъж е арестуван поради тежката злополука, написа 24 часа.

Първият му акт е от 2005 година. Оттогава има още 4 нарушавания, глобени с фиш, като единствено едно от тях е за превишена скорост. Всичките му санкции са платени.

Снощи към 21,15 часа Тодоров блъсна и умъртви момче на 15 години. То пресичало на пешеходна пътека на кръстовището на ул. „ Гурко ” и ул. ”Цар Иван Шишман ”, когато го блъснала колата. Хората, седели на външните маси на близко заведение, видели удара. Те са разпитани като очевидци.  Тодоров бил в автомобила с жена и дете. Те също са дали показания.

Пробата с дрегер е отчела 2,08 промила алкохол в кръвта на мъжа. Тодоров е дал и кръвна проба, чакат се нейните резултати.

Очаква се по-късно през днешния ден дежурен прокурор от Софийска градска прокуратура да повдигне обвиняване на П.Т., като го задържи за период до 72 часа. От държавното обвиняване оповестиха, че ще желаят непрекъснат арест на водача палач.

По данни на Министерство на вътрешните работи, в петък, при инспекции на Пътната полиция в страната са открити 32-ма водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 са случаите с алкохол в кръвта над 1,2 промила, а седем водачи са карали под влияние на наркотични субстанции или техни аналози, прецизират от пресцентъра на вътрешното министерство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР