С 5-килограмови костюми канкан танцува адският балет в "Орфей в

...
С 5-килограмови костюми канкан танцува адският балет в "Орфей в
Коментари Харесай

С 5-килограмови костюми канкан танцува адският балет в Орфей в ада

С 5-килограмови костюми канкан танцува адският балет в "Орфей в пъкъла "

Тази рядко поставяна у нас оперета ще има своята премиера на 28 октомври (събота) от 19 ч. и на 29-ти (неделя) от 17 ч. в Музикалния спектакъл.

ВИЖТЕ ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ ОТ ОПЕРЕТАТА ПРЕДИ ПРЕМИЕРАТА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Малцина знаят, че с точно тази оперета канканът добива своята известност преди цели 160 години.

Канканът се появява в Париж през 30-те години на 19-ти век. Първоначално е определян като непристоен и блудствен танц и е табу измежду висшето общество. За сметка на това, става доста известен измежду по-бедните. Първата му публична поява на музикалната сцена е през 1858 година

Популярният танц, става знак на Париж, по-късно намира своята сцена в фамозното кабаре "Мулен руж ", учредено през 1889 година В него през 30-те години на предишния век играе и именитата българска балерина Фео Мустакова, по-късно станала началник на балета на Музикалния спектакъл при неговото учредяване през 1948 година

Режисьор на рядко поставяната у нас оперета е Явор Радованов, а впечатляващата хореография е дело на Йоанна Стоянова. Нейно решение е освен балетът, само че и солистите, и хорът на Музикалния спектакъл да танцуват дружно под звуците на крилатия канкан постоянно, когато той проехтява в оперетата.

Подземното царство е нощен бар, в който купонът е безконечен

Адският балет е част от антуража на бога на подземното царство Хадес. В първо деяние балерините са с типичен костюми, каквито са и костюмите на останалите герои – боговете от Олимп. Те са издържани в цветовете бяло и златно.

Във второ деяние, което се развива в подземното царство, балетът носи черни маски на лицата и е облечен в черни транспарантни кринолини. Подземното царство е един актуален нощен бар, където купонът е безконечен, лее се шампанско и звучи канкан.

Автор на истинските решения на костюмите и сценографията е Ася Стоименова. Сценографията на спектакъла оживява с визуализаците и 3D мапинга на Полина Герасимова.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР