С 5,3 на сто увеличение на приходите за периода януари

...
С 5,3 на сто увеличение на приходите за периода януари
Коментари Харесай

5,3% ръст на приходите отбеляза Vivacom IVACOM за периода януари - септември 2018 г.


С 5,3 на 100 нарастване на приходите за интервала януари – септември 2018 година Vivacom резервира първата позиция на българския пазар на телекомуникационни услуги, реализирайки общи приходи 697,4 млн. лева Освен растеж на приходите, операторът съумява да резервира и доста добър ритъм на облагата, която за интервала 263, 5 млн. лева, или с 6,7% повече от същия интервал на 2017 година

При мобилния бизнес

растежът на приходите е още по-голям – 11,3 на 100 до 428,7 млн. лв., въпреки че броят на мобилните клиенти спада от 3,168 милиона в края на септември 2017 година на 3,075 милиона към 30 септември т.г. (около 2,9% по-малко). Постъпленията единствено от мобилни услуги (без продажба на смарт телефони и други устройства) е с 9 на 100 повече, или над 338,5 млн. лева

Общи доходи на Vivacom за деветмесечието на 2017 година и 2018 година



Фиксираният бизнес на компанията продължава да се свива, като приходите в този сегмент са намалели с 3 на 100 до съвсем 268,7 млн. лева Въпреки това Vivacom е водач в сегмента, като клиентите на закрепен широколентов интернет доближават половин милион в края на отчетния интервал, или 7,7% повече по отношение на същия интервал на миналата година. Над половината от тези клиенти (56%) употребяват високоскоростен достъп посредством оптичната мрежа на телекома, която към този момент покрива близо 1 милион и 168 000 семейства в цялата страна, или с 68 000 семейства повече по отношение на 30 септември 2017 година „ Ръстът в даването на закрепен широколентов интернет се дължи на устойчивите капиталови старания на компанията за надеждна оптичната съгласуваност, а това, от своя страна, води до цялостното развиване на пазара за даване на качествена и високоскоростна услуга “, изясняват от Vivacom.

Увеличеното покритие на фибро оптичната мрежа води до повишаване и на броя клиенти на интерактивната телевизия IPTV, като за една година те са скочили с 14,5%. По-големият брой семейства, разполагащи с достъп до оптична мрежа, се дължи и на изгражданата мрежа по топологията FTTC (Fiber to the Curb). „ Към края на септември 2018 година с тази технология сме покрили над 200 000 семейства в общо 91 обитаеми места. Тя разрешава гледане на IPTV на до три приемника в едно домакинство “, изясняват от Vivacom.

И IoT решения

Освен в поддръжка и развиване на инфраструктурата и мрежата си, операторът влага и в възстановяване на потребителско преживяване с благоприятни условия като My Vivacom. С мобилното приложение всеки клиент може да ръководи услугите, които употребява.

Освен това Vivacom развива и новаторските решения в региона на Интернет на нещата (IoT). Отскоро те са обединени в единна и напълно нова платформа – VIVA SMART, посредством която телекомът ще предлага „ умни “ услуги в 3 посоки: интелигентен град, центрове за данни (data hub) и мъдро обучение.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР