С 46% доверие и 28% недоверие лидерът на Продължаваме промяната

...
С 46% доверие и 28% недоверие лидерът на Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Едва 28% от българите очакват пълен мандат на коалиционното правителство

С 46% доверие и 28% съмнение водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков е единственият български политически водач с позитивен рейтинг. Това демонстрира изследване на " Маркет линкс ", извършено измежду 1011 пълнолетни лица в страната в интервала 27 ноември - 5 декември 2021 година, оповестява bTV.

На второ място по доверие се подрежда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов с 21%. Същевременно обаче 66% от интервюираните му нямат доверие.

Слави Трифонов пък е на трета позиция с 18% доверие и 63% съмнение, следват Христо Иванов - с 16% и 53%, и Корнелия Нинова - с 12% и 68%.
 Кирил Петков удовлетворен, че към този момент няма подводни камъни и изненади от никого
Кирил Петков удовлетворен, че към този момент няма подводни камъни и изненади от никого

Преговорите още не са стигнали до персоналния състав на Министерския съвет

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ печели доверието на 10% от запитаните, до момента в който 81% са на противоположната позиция. Костадин Костадинов от " Възраждане " е с едвам 9% доверие и 46% съмнение.

По отношение на партиите и обединенията " Маркет линкс " мери, че 46% от запитаните са с положително отношение към " Продължаваме промяната " , до момента в който с отрицателно са 33%. След нея останалите са с негативен рейтинг, като в тройката като харесвани партии влизат Има Такъв Народ (24% положително отношение и 65% - негативно) и Демократична България (23% и 61%). Следват ГЕРБ (22% положително отношение и 70% негативно), " Възраждане " и Движение за права и свободи.

Запитани какви са упованията за устойчивостта на възможното съдружно държавно управление, 28% чакат цялостен мандат, други 8% - 2-3 години, 14% - сред 1 и 2, а под 1/5 не чакат то да издържи повече от година. Цели 32% пък не могат да дефинират.
анкета
Колко ще изкара това Народно заседание
Три месеца Година Две години Пълен мандат Избори до дупка
Три месеца

Година

Две години

Пълен мандат

Избори до дупка
 Румен Радев към Петков: Едноличната премиерска власт завърши
Румен Радев към Петков: Едноличната премиерска власт завърши

Държавният глава желае да чуе Политическа партия по тематиката Република Северна Македония
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР