С 425 гласа за, 38 против и 42 въздържали се

...
С 425 гласа за, 38 против и 42 въздържали се
Коментари Харесай

ЕП призова Украйна да получи покана за присъединяване към НАТО

С 425 гласа " за ", 38 " срещу " и 42 въздържали се Европейският парламент одобри апел Украйна да получи покана за присъединение към НАТО. Според евродепутатите процесът на присъединение следва да стартира " след края на войната и да завърши допустимо най-скоро ", се показва в известие на Екологичен потенциал.

До постигането на пълноправно участие в НАТО, Европейски Съюз и съдружниците от алианса би трябвало да работят в тясно съдействие с Украйна за създаване на краткотрайни гаранции за сигурност, се показва в документа. Екологичен потенциал акцентира, че присъединението на Украйна към НАТО и Европейски Съюз ще увеличи районната и международната сигурност.

Екологичен потенциал осъжда уверено разрушаването на язовира " Каховка " от Русия на 6 юни, което дефинира като военно закононарушение. Всички виновни за военните закононарушения, в това число за разрушаването на язовира, ще бъдат подведени под отговорност в сходство с интернационалното право, прибавят евродепутатите.

Те приканват за цялостни ограничения за възобновяване на Украйна и чакат Европейската комисия да предложи механизъм в тази тенденция при правенето на общия бюджет. Екологичен потенциал показва също очакване Европейска комисия да даде позитивна рекомендация за начало на присъединителни договаряния с Киев още тази година, в случай че Украйна сполучливо извърши обрисуваните стъпки, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР