С 42 гласа „за“ общинските съветници приеха най-важния стратегически документ

...
С 42 гласа „за“ общинските съветници приеха най-важния стратегически документ
Коментари Харесай

Общинските съветници приеха Плана за интегрирано развитие на община Русе

С 42 гласа „за“ общинските съветници одобриха най-важния стратегически документ на Община Русе в идващите 7 години.

Планът за интегрирано развиване обрисува средносрочните цели и целите за развиването на общината в областта на туризма, екологията, стопанската система и нововъведенията, образованието, опазването на здравето, обществените услуги и градската подвижност, както и ресурсите, с които те ще се осъществят.

Един от най-важните аспекти на документа е, че заложените в него планове ще имат преимущество при оценяването им за приемане на европейско финансиране.

„Благодаря на екипа на Община Русе и всички русенци, които участваха интензивно в създаването на документа. Той съдържа 3 цели, 9 целта и 32 ограничения “, осведоми зам.-кметът Златомира Стефанова. Тя напомни на съветниците, че заложените ограничения са най-съществената част от проекта и могат да бъдат допълвани годишно, тъй че документът да бъде оптимално настоящ.

Индикативният бюджет за реализирането на ограниченията е 830 млн. лева, които включват финансиране от европейски стратегии, страната и общинския бюджет.

Припомняме, че фокусът на общинското управление при създаването на стратегическия документ бе гласът на жителите да бъде чут. Така в процеса се включиха повече от 1000 русенци, представители на бизнеса и научните среди, които дадоха своите отзиви и оферти чрез проведените от общинска администрация анкетни изследвания, попълване на планови фишове и присъединяване в така наречен „фокус групи“ по съответни тематики.

Плана за интегрирано развиване на Община Русе можете да разгледате.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР