С 391 гласа против“ британските депутати отхвърлиха споразумението за Брекзит

...
С 391 гласа против“ британските депутати отхвърлиха споразумението за Брекзит
Коментари Харесай

Британските депутати отхвърлиха споразумението на Тереза Мей за Брекзит

С 391 гласа „ срещу “ английските депутати отхвърлиха съглашението за Брекзит на премиера Тереза Мей. То беше подкрепено от 241 депутати.

Изходът от вота беше предупреден, откакто по-рано опозицонните лейбъристи, крайните последователи на Брекзит измежду консерваторите, както и Демократичната юнионистка партия от Северна Ирландия, оповестиха, че няма да поддържат договорката.

 Тереза Мей в Народното събрание по време на траялите няколко часа диспути Тереза Мей в Народното събрание по време на траялите няколко часа диспути © БГНЕС
Британският министър председател Тереза Мей изрази съжалението си от днешния избор на депутатите в Камарата на представителите.

Тя съобщи, че е решена да приложи резултатите от референдума за овакантяване на Европейски Съюз, само че в това време е и уверена, че най-хубавият метод е Англия да излезе от Европейски Съюз със съглашение.

Парламентът ще би трябвало да реши какво тъкмо желае и дали желае и провеждането на втори референдум, бяха думите на Тереза Мей, която приказва пред депутатите с прегракнал глас поради грип.

Утре английският парламент ще организира спор и депутатите ще би трябвало да гласоподават дали Англия ще напусне без договорка. Ако отхвърлят това, в четвъртък ще вземат решение дали Лондон да изиска от Брюксел отсрочване на Брекзит.

Англия би трябвало да напусне Съюза на 29 март.
 Евродепутати: Брекзит без договорка значи безпорядък Евродепутати: Брекзит без договорка значи безпорядък
Политическите реакции от Страсбург и Брюксел. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че Брекзит би трябвало да се случи със договорка. Сп...

Говорител на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че вотът на английските депутати усилва шанса за овакантяване на Англия без съглашение.

На същото мнение беше и водача на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин, който прикани за привикване на нови парламентарни избори.

Това беше последният опит на английския министър председател Тереза Мей да избави съглашението за Брекзит.

Тя се завърна от Страсбург след диалози с ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Двамата реализираха съглашение за превъзмогване на застоя към раздялата. То планува правнообвързващи уверения за краткотрайния темперамент на защитната уговорка за границата с Ирландия.
 Тереза Мей с финален опит да избави съглашението за Брекзит Тереза Мей с финален опит да избави съглашението за Брекзит
Последен опит на английския министър председател Тереза Мей да избави съглашението в Брекзит преди основен избор в Народното събрание. Тя се завърна от Страсбург, след разго...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР