С 36 нови фигури и сцени започна разширението на музея

...
С 36 нови фигури и сцени започна разширението на музея
Коментари Харесай

Нови фигури и сцени в музея на силиконовите фигури във Велико Търново

С 36 нови фигури и подиуми стартира разширението на музея на силиконовите фигури във Велико Търново. Мултимедийният посетителски център „ Царевград Търнов “ до крепостта Царевец се уголемява с още два етажа, в които се влагат близо един милион и четиристотин хиляди лв..

Битката при Клокотница, песнопенията на свети Йоан Кукузел, царското семейство на Иван Александър, феодален пазар, прощаването на свети Патриарх Евтимий с Търновград - това са единствено част от новите подиуми, които ще могат да видят посетителите на Мултимедийния център във Велико Търново, известен измежду туристите като музеят на силиконовите фигури.

„ Всичко, което се е случвало във вековете обратно, по времето, когато Царевград Търнов е бил столица на България “, поясни Мариела Цонева, шеф на дирекция „ Проекти и стратегии “ в Община Велико Търново.

С разширението на Мултимедийния център ще се реализира по-мащабно показване на другите обществени пластове във Второто българско царство, богатата история, войнска популярност и духовна мощност на Търново. Разширението на музея се възнамерява да завърши през месец май следващата година. 

Целия репортаж може да чуете от звуковия файл.

 Снимка: Здравка Маслянкова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР