С 30% се е увеличил броят на учениците с ранни

...
С 30% се е увеличил броят на учениците с ранни
Коментари Харесай

Езиков лагер на море или балкан - отличен избор за лятната в...

С 30% се е нараснал броят на учениците с ранни записвания за летен езиков лагер през ваканцията. Причината е смяна в настройките на родители и възпитаници след дългото отдалечено образование през годината, неналичието на благоприятни условия за спорт и краткотрайно затворените езикови школи и центрове за занимание занимания за децата, изяснява Ирина Христова, дълготраен учебен съветник и уредник на първия лагер от английски вид на Българското Черноморие - Zсamp.

Нараства броят и на момчетата с интерес към лагерите,

като настоящото съответствие момичета-момчета все още е 60 към 40 % в интерес на девойките. Сред тях максимален е процентът на записванията на деца на 11 година (близо 25%), следвани от учениците на 12 година (около 22%) и езиковата група сред 13 и 15 година (20%).



Според изследване на Международната асоциация на частните учебни заведения в Европа измежду позитивните резултати от онлайн обучениeто са използването на нови образни способи за преподаване и умения за независимо учене.



В същото време обаче страда концентрацията и се следят промени в мотивацията - по тази причина вниманието в този момент би трябвало да е върху компенсиране на изоставането, подбудено от неналичието на жив контакт, прочувствени прекарвания в усвояването на материала. А всичко това да се случва в естествената обществена среда за изява на ученика и с опция той да получи бърза оценка на знанията си.

Сред най-засегнатите дисциплини са тези, които изискват вербална, физическа и информационна процедура, а точно

езиковото образование, спортът, изкуствата и извънкласните действия за личностно развиване посредством занимание.

Основна причина са затварянето и прекосяването към онлайн на езиковите школи, в които над 60% от учениците на възраст сред 9 и 17 година извънкласно учат непознат език.

България е измежду първите 20 страни по % деца, учещи британски език в прогимназиален курс, след страни като Румъния, Австрия, Испания, Словакия, Македония, разяснява Христова. Според специалистите онлайн езиковата подготовка не води до образуване на лингвистични умения и боравене с езика в съответни обстановки, а до трупане на въздържан речников ресурс.



На процедура учениците схващат езика, само че не могат да боравят пълноценно с него и да образуват лично наличие, разяснява Христова. Междувременно за последните 4 година броят на учениците, положили втора наложителна матура по британски, варира сред 25 и 30 % от общия брой деца, подлежащи на наложителни матури. Тази устойчива наклонност задълбочава интереса към всички извънкласни форми на британски език, в това число и през летните ваканционни дни.



Как се оправят по света

Водещи страни в образованието в Европа като Англия, Германия и Австрия заделят профилирани фондове за финансиране точно на летни занимания, които да компенсират изоставането, най-вече в сфери на езиковото образование, математика и спорт. В същото време към този момент у нас финансовите ограничения са ориентирани към излизането на децата от вкъщи и подкрепяне на туризма посредством едноседмични ваканции на море в туристически комплекси и екскурзионна част.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР