С 2,5 млн. лв. повече за поддържане на чистотата разполага

...
С 2,5 млн. лв. повече за поддържане на чистотата разполага
Коментари Харесай

Бургас с повече пари за чистота от Варна

С 2,5 млн. лева повече за поддържане на чистотата разполага Бургас спрямо Варна, а популацията е в съответствие надлежно 180 хиляди против 350 хиляди души. Такова съпоставяне направи зам.-председателят на общинския съвет доктор Янко Станев по време на дебатите за актуализацията на план-сметката за чистотата на Варна.

Корекциите се постановат поради освобождението на 2,3 млн. лева от Регионална инспекция за опазване на околната среда, защото общината оползотворява забележителна част от боклука в завода за преправка на боклуци в Езерово. Икономии от 1,3 млн. лева са направени и за депониране на боклуци на сметището във Въглен. Макар парите за дейностите за чистотата на Варна да се завишава от 33,3 млн. лева на 35,6 млн. лева, предлагането беше оспорено от Божидар Чапаров с аргумента, че текстът не е гласуван от ръководената от него комисия по БКД.

„ Справяме се на положително равнище поради далновидността, че преди години първи в страната изградихме завода за преправка на боклуци, акцентира още Станев. Съжалявам за пропуща корекцията да се разиска и от отрасловата комисия, само че значимо беше да я гласуваме в незабавен порядък още в първото шестмесечие. ” Пленарната зала поддържа завишаването на средствата. Решено беше също с 1,2 млн. лева.от тях да се пренасочат в допълнение към разноските за миене на улици и булеварди. Това се постанова заради високата запрашеност на въздуха, причина за която са огромните поправки по трасето на бул. „ Левски ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР