С 16 гласа Висшия съдебен съвет отстрани Гешев. На ход

...
С 16 гласа Висшия съдебен съвет отстрани Гешев. На ход
Коментари Харесай

Иван Гешев вече е Иван Бешев: Реакциите във Facebook след отстраняването на главния прокурор

" С 16 гласа Висшия правосъден съвет в профил Гешев. На ход е Радев. Горчив привкус на другояче положителната вест оставя, че най-големите му поддръжници допреди 2 месеца в този момент са против него ", Владислав Панев.

 



 

" Висш съдебен съвет " уволни " Гешев. На ход е президентът ", Петър Чолаков.

 



 

" Гешев към този момент не е наслада ", Камен Алипиев.

 



 

" С 16 гласа ЗА Иван Гешев е към този момент Иван Бешев. Следваща стъпка - в пандиза. Поредният скалп на корумпе на колана на " Да, България! " Гешев, гориш ", Емил Джасим.

 



 

" Днес SMS-ът до Борисов гласи: “priehme go ”. Отстраняването на Гешев е реалност. Сега следва да забележим: президентът Радев ще се опита ли да овладее политически наказателната принуда и да я употребява против съперниците си като Борисов. И несъмнено, остават другите членове на ОПГ-то. Единият назван през днешния ден не с прозвището Държавно дружество, а другият - тоя дето си избира основните прокурори ", Полина Паунова.

 



 

" Една добра и две неприятни вести от уволнението на Гешев от Висшия правосъден съвет:
- Добрата е, че един злепоставен основен прокурор беше свален.
Лошите са:
- Макар да извърши едно положително дело, Висш съдебен съвет сподели образно по какъв начин работи под политически напън - както постоянно е било. До през вчерашния ден бранеше сляпо Гешев.
- Реформаторите си имат работа с един Висш съдебен съвет, който първо може да избере комфортен за Борисов и Пеевски нов основен прокурор и едвам по-късно да бъде реформиран конституционно с поддръжката на същите двама...
П.С. А и да не забравяме, че Радев може да не бърза да подпише указа за уволнението на Гешев, до момента в който няма решение на Конституционен съд по питането на Гешев по отношение на новия механизъм за освобождение на основния прокурор ", Иво Инджов.

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР