С 14,05 процента ще се увеличи от утре цената на

...
С 14,05 процента ще се увеличи от утре цената на
Коментари Харесай

Парното в Скопие поскъпва с 14,05 процента

С 14,05 % ще се усили от на следващия ден цената на парното отопление за всички клиенти в град Скопие , т.е. за трите компании, които доставят жителите, реши през днешния ден Комисията за енергийно контролиране на Република Северна Македония.

Основен аршин за образуване на цената на парното е цената на природния газ , която предходната година е била приблизително към 240 $ за пространствен метър, а тази година на Балкан Енерджи груп (БЕГ) е била препоръчана цена от 1480 $, осведоми ръководителят на Комисията за енергийно контролиране Марко Бислимовски

По думите му, при тази цена на природния газ крайната цена на парното е трябвало да бъде увеличена с към 190 % и с цел да бъде преодоляна разликата са поискали помощ от държавното управление и управата на Скопие.

Той уточни, че нормално БЕГ дава два милиона евро през януари за доставка на газ, а тази година ще би трябвало да даде 13,8 милиона евро. Разликата в цената, както сподели той, ще се добавя от държавното управление и община Скопие.

Като непрепоръчителен от екологична позиция вид всички отоплителни централи могат да преминат към работа на мазут единствено за няколко дни, а БЕГ като максимален снабдител е длъжен да има ресурси от мазут за 15 дни работа.

От на следващия ден в Република Северна Македония влизат в действие новите цени на електрическата енергия, която нараства с 9,48 %.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР