С 13 места по-нагоре се изкачва България в Индекса на

...
С 13 места по-нагоре се изкачва България в Индекса на
Коментари Харесай

България с 13 места нагоре в Индекса на икономическата свобода

С 13 места по-нагоре се изкачва България в " Индекса на икономическата независимост " на фондация " Херитидж " и списание " Уолстрийт джърнъл " - от 60-о място през 2016 година на 47-о през 2017 година В другата ранглиста обаче - на канадския институт " Фрейзър " - " Икономическа независимост по света ", спадаме с три места на 48-о място, само че за нейното правене са употребени данни за страните от 2015 г, оповестяват от Българската търговско-промишлена палата /БТПП/. 

Преглед на мястото на България в международен мащаб, който БТПП изготви въз основата на отчетите през 2017 година на интернационалните влиятелни институции, демонстрира доста възстановяване на страната ни по икономическа независимост, както и позитивни промени в конкурентоспособността, се показва в известието. 

Отбелязва се, че в новото издание на класацията на Световния стопански конгрес " Индекс на световната конкурентоспособност " 2017-2018 сме класирани с позиция по-напред - 49-о място, по отношение на 50-о в предходното издание. На 25-о място сме в света по макроикономическа непоклатимост и по този подкритерий България продължава да получава високи оценки. В другата известна ранглиста, отчитаща конкурентоспособността - на " Международния институт за управническо развиване ", Швейцария, също се изкачваме с една позиция - от 50-о място през 2016 година на 49-о през 2017 година
Повишава се позицията на България и във връзка с " Индекса на разцвет " на лондонския институт " Легатум ", където от 57-о място през 2016 година през днешния ден сме на 51-во.

Все още страната ни има слаб триумф в нововъведенията и това е региона, в която бизнесът и страната би трябвало да насочат своите старания за реализиране на прогрес. Само с една позиция напредваме - на 38-о място съгласно " Глобалния иновационен показател " от 2017 година по отношение на 39-о в предходното издание на класацията.

По отношение на " Индекса на глобализация " на икономическия институт KOF означаваме спад с 8 позиции (30-о място през 2016 г.), където през днешния ден се намираме на 38-о място. При " Индекса на право на благосъстоятелност " също се регистрират отрицателни трендове - от 66-о място през 2016 година отиваме чак на 85-о за 2017 година, показват от БТПП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР