С 12 нови плана на обща стойност 3 милиона евро

...
С 12 нови плана на обща стойност 3 милиона евро
Коментари Харесай

Правителството на Кипър субсидира проекти за развитие на туризма на обща стойност 3 милиона евро



С 12 нови проекта на обща стойност 3 милиона евро държавното управление на Кипър ще субсидира планове за развиване на туризма през тази година. Целта е те да подкрепят средиземноморската страна да се утвърди като целогодишна дестинация с разнороден и първокачествен туристически артикул.

Новите схеми за безплатно финансиране са ориентирани към развиване на профилиран и различен туризъм, основаване и възстановяване на нужната за тях инфраструктура, поощряване на потреблението на цифровите технологии в бранша, акцентира заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Целта е удължение на туристическия сезон и обогатяване на показания от страната туристически артикул с достоверни прекарвания, съобщи Пердиос.

Плановете оферират финансова помощ на локални управляващи, организации и компании освен в обичайните за туризма на острова крайбрежни зони, само че също по този начин в планински и селски региони.

Две грантови схеми ще се ползват за разпространение измежду задграничните посетители на присъщи месни занаяти и винопроизводството като част от кипърската еднаквост.

Предвидени са дотации за планове, които ще подобрят качеството и естетиката на кипърските плажове, както и за предложение на услуги за развлекателно гмуркане.

Зимен, конферентен, круизен и набожен туризъм също ще получат по-активно развиване с безвъзмездните средства.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР