С 12 гласа за депутатите от икономическата комисия приеха на

...
С 12 гласа за депутатите от икономическата комисия приеха на
Коментари Харесай

Комисия прие удължаване на бюджета на първо четене, ПП и ДБ се въздържаха

С 12 гласа " за " депутатите от икономическата комисия одобриха на първо четене удължаването на настоящия бюджет и за следващата година. От " Продължаваме промяната " и " Демократична България " обаче се въздържаха.

Българското държавно управление, което работи сега, има отговорност да показа вид на бюджет. Така Даниел Лорер изясни позицията да се въздържи групата на Политическа партия.

Мартин Димитров от Демократична България пък съобщи, че партията ще се въздържи на всички комисии, а за гласуването в пленарна зала ще се вземе в допълнение решение. " Служебният кабинет ни сподели за 3 разновидността на бюджет, само че никой не ги е виждал, описаха ни единствено за един. Ние от Демократична България оставаме със мощното чувство, че Народното събрание се слага на доста по-заден проект в това отношение, трябваше трите разновидността да се обсъдят и взаимно да се вземе решение ", разясни Димитров. 

Според Румен Гечев приемането на бюджет, който да подхожда на новата политическа среда, е по-важно даже от съставянето на държавно управление, по тази причина Българска социалистическа партия го поддържа на първо четене.

 ДПС ще подкрепим, тъй като няма постоянно държавно управление и оптимистични изгледи за сформиране на такова. Популизмът надвива над разсъдъка и даже при удължаването на бюджета имаме 16 милиарда дълг и е доста рисково да отворим бюджета и този дълг да се усили фрапантно, това ще е пагубно за нашата страна, безапелационен беше Байрам Байрам.

Министерствата на стопанската система и на нововъведенията няма да имат проблем с изпълняването на заложените политики със настоящия бюджет, увериха и двамата министри, които са посетители на комисията - Никола Стоянов и Александър Пулев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР