РЗИ-Пловдив отправи препоръки към хората в наводнените карловски села Богдан,

...
РЗИ-Пловдив отправи препоръки към хората в наводнените карловски села Богдан,
Коментари Харесай

РЗИ с препоръки към хората в наводнените села, за да не се стигне до епидемия

РЗИ-Пловдив насочи рекомендации към хората в наводнените карловски села Богдан, Слатина и Каравелово, с цел да не се стигне до зараза, съобщи Българска национална телевизия. Здравните управляващи разпоредиха на кметовете на общините скупчването, обработката и извозването на отпадъците да се прави под непоколебим надзор, с цел да не се допусне те да станат източници на зараза.

Кметът на община Марица Димитър Иванов съобщи, че до края на деня боклуците да бъдат извозени до хранилище, а незабавно по-късно във всяка къща да влезе компания, която да направи стерилизация. Всички наставления от здравната ревизия се съблюдават, сподели той.

Началникът на РЗИ-Пловдив доктор Сийка Димчева предложи на хората да употребяват персонални защитни средства при разчистване на дворовете. При пострадване да почистват незабавно раната, а хора с гадене и температура незабавно да се извърнат към персоналния доктор, с цел да не се стигне до зараза. 

Д-р Димчева сподели още, че водата не би трябвало да се употребява за пиянство. Вчера още веднъж е осъществено пробонабиране, само че ще се разреши използването на вода за пиянство, откакто има трайни лабораторни резултати, че е годна.

Кметът Иванов добави, че вредите от наводнението в Трилистник към този момент са разказани, само че към момента няма оценка. Заяви, че в случай че някой в експедитивност и суматоха е не запомнил нещо да опише, да не се тормози - ще бъде разказано.

На едно семейство къщата е разрушена и те имат потребност да бъдат подслонени във фургони. Има доста срутени селскостопанки постройки.

Хората ще имат потребност от мебели и домакинска техника. В селото ще има потребност от възобновяване на улици.

В петия ден след наводненията над 600 доброволци се включиха с помощ към засегнатите региони. Ситуацията обаче остава сериозна.

Открита е и публична дарителска сметка. На номер 17 777 може да се изпрати SMS с текста " DMS KARLOVO ". До момента има събрани близо 80 000 лв.. Отчет за изразходването на парите ще се разгласява всяка седмица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР