Рязкото поскъпване на строителните и другите материали отлагат старта по

...
Рязкото поскъпване на строителните и другите материали отлагат старта по
Коментари Харесай

Скъпите материали - причина за отлагане изграждането на Спешен център в Бобов дол

Рязкото повишаване на строителните и другите материали отсрочват старта по построяването на нов незабавен център в Бобов дол. Това стана ясно на среща при досегашния регионален шеф на Кюстендил инж. Александър Пандурски. Процедурата по желание на изпълнител вече е оповестена.  

Спешен център  в Бобов дол трябваше да бъде посторен до края на 2021 год., с европейско финансиране по план на Здравното министерство. Преди 2-3 години общината е отредила терен от към 2 декара.

Зам.-кметът на Бобов дол Детелина Борисова:

„ Когато пристигна президентът Радев на посещаване тук, той сподели, че има определен реализатор, само че поради скокът в цените в този момент този реализатор се отхвърля. Не зная страната какво ще предприеме. При нас не са минали планове за координиране. Нищо нямаме още

Спешното в Бобов дол се обитава  на партерния етаж закритата преди 10 години общинска болница. Синдик продаде пространствата на бизнесмен от Перник, на който Общината към този миг заплаща наем, за да може миньорският град да има денонощна  Бърза помощ. 

Изграждането на нов Спешен център в Кюстендил стартира лятото на 2021г. Комплексът трябваше да бъде завършен до края на 2021-а. Обектът обаче не напредва, евентуално по същите аргументи - скок в цените на материалите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР