Рязко влошаване на времето в Гърция, очакват се порои.Това съобщава

...
Рязко влошаване на времето в Гърция, очакват се порои.Това съобщава
Коментари Харесай

Рязко влошаване на времето в Гърция, очакват се порои

Рязко утежняване на времето в Гърция, чакат се порои.Това оповестява в ексклузивен бюлетин Гръцката метеорологична работа, представена от в. „ Вима “.

Прогнозират се значителни превалявания и стихии, които ще бъдат съпроводени с висока периодичност на мълнии и градушки.

Рязко утежняване на времето

Метеорологичните феномени, които ще стартират от следобедните часове, ще обзет Йонийските острови, област Епир, Западна и Централна Македония, северозападните елементи на полуостров Пелопонес, област Тесалия и северната част на остров Евбея.

През септември жителите на Централна Гърция претърпяха две невиждани феномени – средиземноморските циклони „ Даниел “ и „ Елиас “, които провокираха големи вреди и оставиха хиляди хора без питейна вода, заслон и занаят.

В префектура Тесалия, който бе най-силно наранена от стихията наводненията лишиха живота на 17 души.

С настъпването на неприятното време се появиха и проблеми като свлачища и пропадания в някои елементи от пътната мрежа. Улиците се трансфораха в смъртоносни реки, потопиха цели села и принудиха спешните служащи да се движат с надуваеми лодки, с цел да избавят фамилии от наводнените им домове.

Еропейският съюз отпусна 2,2 милиарда евро на Гърция за справяне с бедствията.Щетите от тазгодишните естествени бедствия от пожари и наводнения по груби сметки могат да превишат сумата от 4 милиарда евро.

Наводненията в Гърция предизвикаха гибелта на минимум 15 души, повредиха домове, учебни заведения, лечебни заведения и пътища и унищожиха посеви и животновъдни ферми.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР