Рязко намаляха посещенията в музеите с въвеждането на новите ограничителни

...
Рязко намаляха посещенията в музеите с въвеждането на новите ограничителни
Коментари Харесай

Музеите и галериите искат 30% по-висок стандарт за 2022 г.



Рязко понижиха визитите в музеите с въвеждането на новите ограничаващи ограничения. Това разгласи Борис Хаджийски , председател на Сдружението " Български музеи ", в което влизат 124 музея и художествени галерии в страната, той е и директор на Регионален исторически музей – Пазарджик.

" Най-голямото ми терзание е, че с условието за зелен документ хората ще предпочетат да си останат у дома. В последните 4 дни в Пазарджишния музей няма нито един клиент " – уточни Хаджийски, като добави, че първата и единствена поръчка е за 1 ноември от група в детска градина. 

По думите на Хаджийски, музеите ще страдат освен от неналичието на доходи поради понижената посещаемост, а и от нарасналите цени на тока и природния газ. Ето за какво той прикани държавното управление за обезщетения: 

" Бих желал да прикани държавното управление да усили стандарта на музеите и галериите с най-малко 30% за идната година, с цел да се компенсира тази липса на гости и природния газ. И да се понижи пропастта сред обучение и просвета ". 

Цялото изявление с Борис Хаджийски е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР