Рязка ескалация на ситуацията в град Дженин на Западния бряг,

...
Рязка ескалация на ситуацията в град Дженин на Западния бряг,
Коментари Харесай

Ожесточена битка в Дженин, американските ВВС унищожиха ключови ирански бази

Рязка ескалация на обстановката в град Дженин на Западния бряг, оповестяват международните медии. Ожесточени конфликти избухнаха там в петък вечерта, сред палестинските бойци на съпротивата и израелските военни. 

Повече от 100 бронирани машини са вкарали израелските отбранителни сили. Сред тях са били и тежките бронирани булдозери Caterpillar D9, които се употребяват необятно за бойни дейности в градски условия.

Израелската интервенция цели да бъдат арестувани и отстранени членове на радикални палестински групировки, против които Израел разгласи по-рано война.

Въпреки военната мощност на израелската войска, палестинците й оказаха дейна опозиция

Потвърдена е информация, че против израелските сили са били осъществени няколко офанзиви, след навлизането на войски в града, макар че Израел не желае да разяснява тази информация.

Срещу две основни цели на проирански групировки в сирийската провинция Дейр ез Зор са били нанесли удари Военновъздушни сили на Съединени американски щати, написа Блиц.

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин акцентира, че тези въздушни интервенции са осъществени като отговор на поредност от офанзиви против американски позиции в Сирия и Ирак.

Ключова роля за проиранските въоръжени сили в района са изиграли унищожените обекти, съгласно министъра. Тяхното заличаване може съществено да отслаби качествата на съперника, счита още министъра.

Въпреки това, проиранските сили дадоха отговор на дейностите на Съединени американски щати и нападнаха с дронове камикадзе американския гарнизон на летището в Ербил (Ирак).

Освен това шест ракети бяха изстреляни към американски позиции покрай петролното находище Умар в Сирия.

Трябва да се означи, че Сирия отхвърля поразяването на ирански цели, като отбелязва, че те просто не участват на територията на страната.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР