Рядък скелет на динозавър беше продаден в САЩ на неизвестен

...
Рядък скелет на динозавър беше продаден в САЩ на неизвестен
Коментари Харесай

Продадоха на търг рядък скелет на динозавър за 6 милиона долара

Рядък скелет на динозавър беше продаден в Съединени американски щати на незнаен покупател за малко над 6 милиона $ , оповестява Би Би Си.

Той беше препоръчан от Sotheby`s и продаден на търга за естествена история на компанията в Ню Йорк.

Фосилът е на горгозавър - отдалечен родственик на скандалния и гибелен тиранозавър рекс, който беше открит през 2018 година

Анонимният покупател ще има неповторимата опция да даде псевдоним на тогавашния върхов див звяр.

Продажбата е втората в историята на фосилизиран скелет на динозавър, продаден на търг от Sotheby`s. Първият, T-rex с прякор Сю, беше продаден на музея Field в Чикаго през 1997 година за 8,36 милиона $.

Очакваше се Gorgosaurus да притегли предложения до 8 милиона $.

Това е единственият образец от този тип, предлаган за частна благосъстоятелност. Известно е, че съществуват единствено 20 вкаменелости като него по света.

Горгозавърът е бродил по Земята преди към 77 милиона години и, сходно на T-rex, е имал огромна глава, уста, цялостна с извити назъбени зъби, и дребни предни крака с два пръста.

Фосилът е открит на частна земя в американския щат Монтана. Той има 79 костни детайла, висок е 10 фута (3 м) и е дълъг 22 фута.

Световната рекордна цена за вкаменелости от динозаври остава 31,8 милиона $ (£24,6 милиона), продадени на онлайн търг на частен покупател през 2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР