Рядък архив, документиращ времето на бъдещата кралица Елизабет Втора като

...
Рядък архив, документиращ времето на бъдещата кралица Елизабет Втора като
Коментари Харесай

Шофьорската книжка на Елизабет Втора беше продадена на търг

Рядък списък , документиращ времето на бъдещата кралица Елизабет Втора като монтьор през Втората международна война, беше продаден на търг на " Рийман Данси " за 6800 английски лири (над 7800 долара), заяви Би Би Си.

Архивът включва фотоси, писма, отрязъци от вестници и краткотрайна шофьорска брошура на името на Нейно Кралско Височество принцеса Елизабет. 

" Това е доказателство за присъединяване на кралицата във войната, извънредно рядка движимост ", сподели представителят на аукционната къща Джеймс Гринтър. " Купувачът заплати доста пари, като се има поради, че наддаваше единствено за лист хартия, няколко писма и остарели фотоси ", добави той.

Временната шофьорска брошура е документ, публикуван от английското военно министерство през 1945 година и персонално подписан от принцеса Елизабет. В него се загатват също цветът на очите (сини) и височината (163 сантиметра) на бъдещата кралица. Смята се, че това е една от двете шофьорски книжки, издавани на името на Елизабет през целия й живот, защото след възкачването на трона тя не се нуждае от сходни документи.

Редкият продукт е принадлежал на починалата Вайълет Уелсли, която научава Елизабет да кара, до момента в който служи в Женския спомагателен териториален корпус на английската войска. В наследството си собственичката позволява архивът й да бъде продаден едвам след гибелта на кралицата.

Предварителната му оценка беше сред 1000 и 2000 $ , само че крайната сума доста надвиши прогнозите на специалистите. 

Представители на тръжната къща означават, че интерес към лота са показали " купувачи от целия свят " , само че отхвърлят да оповестят името на новия му притежател.
    
Кралица Елизабет Втора, която умря през септември на 96-годишна възраст, има репутацията на разпален фен на колите . До края на живота си тя се появява на първите страници на вестниците зад кормилото на своите коли " Ягуар ", " Рейндж Роувър " и " Ленд Роувър ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР