Руснаците започнаха масово да изкупуват криптовалутата на фона на опита

...
Руснаците започнаха масово да изкупуват криптовалутата на фона на опита
Коментари Харесай

След метежа от 24-ти юни руснаците започнаха масово да купуват криптовалута

Руснаците започнаха всеобщо да изкупуват криптовалутата на фона на опита за боен бунт на 24-ти юни. По данни на CCData размерът на търговията със стабълкойн за рубли се е нараснал над три пъти за един ден и е достигнал 15 млн. $. Сделките са подписани на криптовалутни тържища, които към момента поддържат транзакции в рубли, в това число Binance, Cryptonex и Coinsbit

Това заяви организация Bloomberg, базирайки се на данни от изследователската компания CCData, която е профилирана в разбора на криптопазара.

Според мениджъра по връзките на CCData Джейми Слай скокът в размера на търговията не е директна индикация, че вложителите купуват Tether, само че може да значи, че „ пазарните участници са насочили вниманието си към по-малко волатилен спрямо рублите актив като USDT, защото сходни трендове не са присъщи за биткойна„.

От своя страна Клара Медали, шеф на отдел „ Изследвания “ в компанията за блокчейн данни Kaiko, съобщи пред Bloomberg, че размерът на Tether, търгуван за рубли, е на най-високото си равнище от декември 2022 година Насам.

Tether е първата криптовалута, която получи статут на стейбълкойн, т.е. дигитален токен, чиято стойност е обвързана с фиатна валута или физически актив. Най-популярният токен е USDT, който е привързан с $. Tether има и активи, обвързани с еврото (EURT), японската йена (JPYT), китайския юан (CNHT) и златото (XAUT).

Стейбълкойните всеобщо се употребяват от търговците като метод за прекачване на средства сред тържищата и като леговище от съмненията в цените, което ги прави едни от най-търгуваните криптовалути, написа още Bloomberg.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР