Руснаците са най-големите купувачи на недвижими имоти в Дубай за

...
Руснаците са най-големите купувачи на недвижими имоти в Дубай за
Коментари Харесай

Руснаците станаха най-големите купувачи на луксозни имоти в Дубай

Руснаците са най-големите купувачи на недвижими парцели в Дубай за 2022 година, заяви Bloomberg, цитирайки настоящи данни от дубайската брокерската компания Betterhomes. Бритайнци, индийци и италианци също са измежду най-големите купувачи на този пазар. Според данните на компанията предходната година са били регистрирани повече от 86 000 покупко-продажби като за съпоставяне, през 2021 година те са били 80 000. Продадените обекти общо са за  почти 208 милиарда дирхама (56,6 милиарда долара) и това е шокиращ растеж от 80% повече по отношение на миналата година.

От Bloomberg означават, че ползата на съветските купувачи внезапно е повишен след началото на войната в Украйна и последвалите наказания против Русия. Трендът беше видян още предходната година, когато компании за търговия с първокласни недвижими парцели, изключително тези от тях, профилирани в работа с рускоезични клиенти означиха 100% годишно нарастване на продажбите си на купувачи от Русия и други някогашни руски страни през първата половина на 2022 година,

По общи оценки Дубай претърпява най-горещия си пазар на недвижими парцели от години, като продажбите в бранша са се нараснали с 45% на годишна база през април и 51% точно през месе май предходната година. Решението за опазване на неутралитет, откакто огромна част от богатия свят затвори вратите си за руснаците след бруталната инвазия на Путин в съседката им в края на февруари, се отплати изключително добре за ОАЕ, а столицата и най-големият град на емирството със статут на данъчен парадайс и спомагателен " бонус " банкова загадка бързо се трансформира във все по-предпочитана дестинация за ултра богати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР