Руснаци по морето има. Около 100 хиляди имота имат руснаците

...
Руснаци по морето има. Около 100 хиляди имота имат руснаците
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Туристите, влезли в България от началото на годината до края на август, са над 5 милиона

" Руснаци по морето има. Около 100 хиляди парцела имат руснаците по нашето Черноморие. Те влизат през Турция, заплащат съществени разноски, с цел да кацнат в България, само че все пак идват. Посетилите България руснаци от началото на годината са над 60 хиляди души. Всеки един екскурзиант е мечтан екскурзиант ", това съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров.

" Досега руснаците употребиха едно облекчение, визата струваше 35 евро за тях, вместо 80 евро, колкото коства по принцип. Това облекчение ще отпадне. Няма по какъв начин да се забрани да влизат руснаци, само че визата им ще се оскъпи. Това е решение на Европейски Съюз, с което ние не сме изцяло съгласни, само че като членове на съюза, ще би трябвало да се съобразим ", сподели той пред Българска национална телевизия. 

Министър Димитров заяви, че туристите влезнали в България от началото на годината до края на август са над 5 милиона, което е покрай рекордната за туризма 2019г. 

" Основната ни цел е да се издължим на хотелиерите, само че това са европейски пари. Всяка една стотинка ще бъде тествана по какъв начин е била разходвана, когато сме 100% сигурни, че няма измами, всичко ще бъде платено. В края на програмата ще има интервал от 10 дни и всеки, който се усеща ощетен, ще може да подаде тъжба. Ако има неточност, тя ще бъде поправена ", увери Димитров във връзка изплащането на парите на хотелиерите, които подслониха украински бежанци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР