Руснакът Илнур Закарин може да смени националността си, за да

...
Руснакът Илнур Закарин може да смени националността си, за да
Коментари Харесай

Руски колоездач обмисля смяна на националността си, за да участва в Токио

Руснакът Илнур Закарин може да смени националността си, с цел да взе участие на олимпийските игри в Токио. Това призна колоездачът по време на подготовката си за сезон 2020.

В началото на декември Русия получи 4-годишно наказване от Световната антидопингова организация (WADA) за присъединяване в огромни спортни събития. Закарин, който живее в Кипър от шест години, може да вземе паспорт на островната страна.

Както и по време на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг през 2018 година, някои съветски спортисти ще могат да вземат участие под безпристрастен байрак.

" Искам да вземам участие в Токио, без значение под какъв байрак. Ако Русия не може да взе участие, то бих могъл да съм на олимпийските игри под безпристрастен байрак. В главата си имам концепция и за кипърски паспорт, само че не знам дали ще съумея да уредя документите в точния момент ", сподели Закарин.

Колоездачът не съумя да взе участие на игрите в Рио през 2016 година, като това се случи малко след излизане на отчета " Макларън ". Руската федерация нямаше наказване по това време, само че Закарин не получи позволение да взе участие поради минало нарушение. Той изтърпя 2-годишна глоба сред 2009 и 2011 година за приложимост на анаболния стероид метандиенон.

" Последния път пропуснах игрите поради политически игри. Никога не би трябвало да смесваме политиката с олимпийските игри и тогава бях жертва ", добави Закарин.

Руснакът, който е на 30 години, има три влизания в топ 10 в огромни обиколки, в това число трето място от Вуелта Испания през 2018 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР