Руското военно разгръщане по границата с Украйна е по-масивно, отколкото

...
Руското военно разгръщане по границата с Украйна е по-масивно, отколкото
Коментари Харесай

САЩ: Русия е струпала повече войски на границата с Украйна, отколкото през 2014 г.

Руското военно разрастване по границата с Украйна е по-масивно, в сравнение с през 2014 година, когато Русия завладя Крим, сподели представител на Пентагона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Джон Кърби не заяви какъв брой тъкмо са съветските военни, ситуирани по границата, само че окачестви обстановката като доста тревожна.

Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел заяви през вчерашния ден за 150 000 съветски военни по границата, само че по-късно неговата работа поправя тази численост на 100 000, без да даде пояснения каква е повода за смяната.

" Това е най-масивното разрастване след 2014 година, когато бе нарушен суверенитетът и териториалната целокупност на Украйна ", сподели Кърби на конференция. " Руснаците споделят, че става дума за учения. Според нас не става доста ясно, че това е задачата ", сподели Кърби и прикани Русия да обясни желанията си.

Украински боец бе погубен, а различен бе ранен в неделя при конфликти със сепаратистите в Източна Украйна. Киев се опасява, че Кремъл, от дълго време считан за боен и политически ментор на проруските сепаратисти в Донбас, търси предлог да нападна.

Москва твърди, че не заплашва никого и жигосва украинските провокации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР