Руското външно министерство предупреди, че заедно с бежанците от Украйна

...
Руското външно министерство предупреди, че заедно с бежанците от Украйна
Коментари Харесай

Има опасност в ЕС да влязат терористи заедно с бежанците от Украйна

Руското външно министерство предизвести, че дружно с бежанците от Украйна в Европейски Съюз могат да влязат и терористи, написа Интерфакс и Лента.ру

Във връзка с украинската рецесия и всеобщия приток на бежанци в европейските страни съществува директна заплаха от навлизане на терористи там. Руският заместник-министър на външните работи Олег Сиромолотов счита, че нарушителите могат да се възползват от обстановката. Думите му се цитират от РИА Новости.

„ Имайки поради обстоятелството, че повече от 4 милиона бежанци към този момент са напуснали Украйна за други страни при липса на подобаващ миграционен надзор, в това число повече от 600 хиляди души за Русия, никой не може да подсигурява неналичието на терористи и незаконни детайли измежду тях, ” уплашен е той.

По-рано, английският министър по делата за бежанците Ричард Харингтън, разкри друга заплаха от всеобщ приток на бежанци от Украйна към Европейски Съюз: някои страни не могат да се оправят с подобен напор от хора. Харингтън не е удовлетворен от метода, по който се развиват английските планове за бежанци.

Страните от Европейски Съюз към този момент взеха решение да пренасочат 17 милиарда евро от фондовете и европейската помощ към хората в неравностойно състояние за поддръжка на украинските бежанци. Новият механизъм ще даде опция да се разпределят средства от главните фондове на Европейски Съюз за страни, които одобряват хора, бягащи от Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР