Руското правосъдие потвърди днес в апелативен процес присъдата на опозиционера

...
Руското правосъдие потвърди днес в апелативен процес присъдата на опозиционера
Коментари Харесай

Руският съд потвърди присъдата на Навални

Руското правораздаване удостовери през днешния ден в апелативен развой присъдата на опозиционера Алексей Навални за стопански закононарушения - отнемане от независимост за близо три години, превърната от условна в ефикасна за нарушавания на подписката, предадоха международните организации.
Съдията Дмитрий Балашов обаче понижи присъдата с месец и половина и критикът на Кремъл в последна сметка ще би трябвало да лежи в пандиза две години и половина.
На процеса по това дело Навални не се призна за отговорен и съобщи, че присъдата му е политически стимулирана.
Защитата му ще внесе касационна тъжба против днешното правосъдно решение, заяви юристът му Вадим Кобзев. Навални, който държат в следствен изолатор, може да бъде пратен в лагер още през днешния ден, добави юристът.
По думите му обаче това може да стане и след решението по друго дело против опозиционера, което ще продължи по-късно през днешния ден. Навални е упрекнат в клюка против деец от Втората международна война, взел участие във видео в поддръжка на миналогодишната конституционна промяна, която ще разреши на президента Владимир Путин да се кандидатира за още два мандата в Кремъл след 2024 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР