Руското посолство в Сърбия заяви, че не признава решението на

...
Руското посолство в Сърбия заяви, че не признава решението на
Коментари Харесай

Русия: Решението на Косово да експулсира двама руски дипломати няма правно основание

Руското посолство в Сърбия съобщи, че не признава решението на " държавното управление " на Косово да " изгони " съветски дипломати и го счита за провокация.

" Ние не признаваме " независимостта " на Косово и надлежно районното " държавно управление " и други " организации ". За нас никакви " решения " на Прищина нямат юридическа мощ. Въз основа на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации си сътрудничим с Мисията на Организация на обединените нации за краткотрайна администрация в Косово (UNMIK), в това число и по този въпрос ", обявиха от посолството.
 Косово разгласи двама съветски дипломати за личност нон грата Косово разгласи двама съветски дипломати за личност нон грата
Президентът на Косово Вьоса Османи разгласи, че тази седмица е поискала от Министерството на външните работи да разгласи за „ нон грата&...

Дипломатическата задача също по този начин означи, че смята за безусловно неприемливи упълномощени в UNMIK, да правят законната си активност. Ходът на Прищина беше разказан в изказването като " провокация против съветските дипломати ".

По-рано денем Министерството на външните работи на Косово разгласи двама съветски дипломати от Прищина, упълномощени към дипломатическата задача в Сърбия, за личност нон грата, заяви президентът Вьоса Османи.

" Структурите на Косово са решителни в битката против нездравословното въздействие на Руската федерация и нейните спътници в района, които работят за заличаване на нашите достижения и тези на Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз. Ето за какво ще продължим да работим в тясно съдействие с нашите, с цел да не позволим на Косово и нашия район да станат жертва на дестабилизиращите упоритости на Русия ", написа президентът на страницата си във Фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР