Руското посолство в Лондон поиска среща с Юлия Скрипал, за

...
Руското посолство в Лондон поиска среща с Юлия Скрипал, за
Коментари Харесай

Руското посолство: Юлия Скрипал говори под натиска на британците

Руското посолство в Лондон изиска среща с Юлия Скрипал, с цел да се увери, че тя не отхвърля помощта им срещу волята си. Tова съобщи пресаташето на посолството, малко след видеообръщението на Юлия, която съобщи, че няма потребност от грижите на самото посолство.
„ Бяхме щастливи да забележим Юлия Скрипал в положително здраве. Въпреки това, показаното видео усили терзанията ни по отношение на изискванията, в които тя се възвръща. Във видеото ясно се виждаше, че Юлия чете написан по-рано текст. Освен това, в случай че съдим по редица езикови структури, това беше превод от британски, като евентуално истинският текст е бил формиран от притежател на езика. Публикуваните собственоръчно написани писма от Юлия Скрипал и на двата езика затвърждава това усещане “, сподели дипломатът като продължи: „ С цялото ни почитание към персоналния живот на Юлия и нейната сигурност, това видео не освобождава английските управляващи от отговорностите по консулските конвенции. Англия е длъжна да ни даде опция да поговорим персонално с Юлия, с цел да се убедим, че тя не работи и приказва срещу волята си, защото за момента подозираме точно това “, добави той.
Във въпросното изказвания Юлия споделя:
„ Благодаря за препоръчаната помощ от съветското посолство, само че сега не желая да употребявам услугите им “, добави тя, като сподели, че има желание да се върне в Русия.
„ Надявам се след време да се върна вкъщи в родината си. След като се разсъниха след 20-дневна кома разбрах, че и двамата сме били отровени. Все още не мога да допускам, че сме били нападнати по този метод. Шокира ме самият факт, че е употребен нервнопаралитичен газ. Късметлии сме, че оцеляхме след този опит за ликвидиране.
Аз бях изписана от болничното заведение на 9 април като лекуването продължава и до през днешния ден. Животът ми се обърна с главата надолу и сега се боря с мисълта за това изменничество.
Днес взех решение да пропусна рехабилитацията си и да направя това изказване, с цел да изясня някои въпроси. Моля всички да почитат персоналния ми живот и този на татко ми, защото ни би трябвало време да се възстановим “, сподели Скрипал.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР