Руското министерство на отбраната заяви днес, че първата фаза на

...
Руското министерство на отбраната заяви днес, че първата фаза на
Коментари Харесай

Русия: Първата фаза на операцията в Украйна приключи, фокусът е върху Донбас

Руското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че първата фаза на военната му интервенция в Украйна е завършила и че ще се концентрира върху цялостното " освобождение " на Донбас в Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

Това известие наподобява демонстрира, че Русия може да премине към по-ограничени цели, откакто се сблъска с яростна украинска опозиция през първия месец на войната, добавя Българска телеграфна агенция.

Руските медии цитираха министерството на защитата да споделя, че подкрепяните от Русия сепаратисти към този момент управляват 93 % от територията на

Луганска област и 54 на 100 от Донецка област - двете области, които дружно съставляват Донбас.

Министерството съобщи, че не изключва опцията за взлом против украинските градове, които са блокирани, и че Русия ще реагира неотложно на всеки опит за затваряне на въздушното пространство над Украйна - нещо, което Киев изиска да бъде направено от НАТО, само че Северноатлантическият пакт се опълчи.

Русия изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари в границите на по този начин наречената " специфична интервенция " за намаляване на военните качества на южната си съседка Украйна и с цел да изкорени хората, които Москва назовава рискови националисти.

Украинските сили оказаха твърда опозиция на нашествието и Западът наложи огромни наказания на Русия в опит да я принуди да изтегли войските си.

Министерството на защитата през днешния ден акцентира, че интервенцията ще продължи, до момента в който съветските сили не изпълнят дилемите, без да дава детайлности.

Руските военни са разглеждали два разновидността за своята интервенция в Украйна: единият стеснен до Донбас, а другият на цялата територия на Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР