Руското министерство на отбраната заяви днес, че неговите стратегически бомбардировачи

...
Руското министерство на отбраната заяви днес, че неговите стратегически бомбардировачи
Коментари Харесай

Русия обяви, че снощните удари в Украйна са поразили резервни армейски подразделения

Руското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че неговите стратегически бомбардировачи нощес са направили по думите му високоточни ракетни удари по украински аварийни подразделения, с цел да им попречи да доближат фронтовата линия, съобщи Ройтерс.

Украинските управляващи оповестиха, че в следствие от офанзивите, които бяха първите широкомащабни съветски въздушни удари от съвсем два месеца, са починали минимум 17 души. По думите им измежду жертвите има няколко деца, които са починали в резултат на удари по жилищни здания.

Руското министерство на защитата, което отхвърля съзнателно да взема на прицел цивилни, сподели, че задачата на ударите е била да се попречи на Украйна – която твърди, че е подготвена да стартира контранастъпление против съветските сили – да трансферира аварийни сили на фронтовата линия.

" Снощи съветските Военновъздушни сили направиха групов ракетен удар с далекобойни високоточни оръжия по обекти за краткотрайно разполагане на аварийни подразделения на украинската войска ", съобщи на конференция представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков. " Целта на удара беше реализирана. Всички взети на прицел обекти бяха изумени. Напредъкът на вражеските запаси към зоните на бойни дейности беше осуетен ", добави Конашенков.

Украинските въоръжени сили обявиха, че са свалили 21 от 23-те крилати ракети, изстреляни от Русия.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР