Руското министерство на отбраната заяви, че украинските части са отстъпили

...
Руското министерство на отбраната заяви, че украинските части са отстъпили
Коментари Харесай

Киев поиска от Запада по-бързи доставки на оръжие

Руското министерство на защитата съобщи, че украинските елементи са отстъпили пред съветските офанзиви в Луганска област. Войските на Москва са пробили две укрепени линии на украинската защита на източния фронт, само че все още информацията не може да бъде доказана.

През последните седмици Кремъл ускори нападенията си на територията на Южна и Източна Украйна и се очакваше нова огромна атака. Основните старания на Русия са ориентирани към град Бахмут в Донецка област.Генералният щаб на украинските въоръжени сили от своя страна не оповестява за загуби по източния фронт. Киев прикани обаче западните си сътрудници за по-бързи доставки на оръжия.

" Преди една година Путин смяташе, че Украйна е лесна цел. Путин допусна, че Киев елементарно ще падне. И Путин допусна, че светът ще остане безразличен. Но Кремъл сгреши по всички параграфи. През миналата година украинските бойци се сражаваха безстрашно за страната си ", сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че бързината в доставките на оръжия е от значително значение. По време на срещата на ръководителите на защитата на НАТО в Брюксел Зеленски акцентира, че бързината избавя живота на хората. Преди дни украинският президент сигнализира потребността от западни изтребители и ракети с огромен обхват. Германският министър на защитата Борис Писториус към този момент съобщи, че снабдяването на Украйна с изтребители сигурно ще бъде разисквано, само че сега не е във фокуса на вниманието.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР