Руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС, заяви, че украинските

...
Руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС, заяви, че украинските
Коментари Харесай

Москва: Руски военни са пострадали от химическо отравяне в Запорожка област

Руското министерство на защитата, представено от ТАСС, съобщи, че " украинските ръководещи утвърждават потреблението на отровни субстанции против съветските сили " и доста военни от Руската федерация, които са изпълнявали задания в Запорожка област, са били настанени в лечебни заведения с признаци на отравяне .

В известието се споделя още, че " на фона на провалите в Донбас и в други райони режимът на Зеленски утвърждава терористични актове с потреблението на отровни химически субстанции против съветски военнослужещи и против мирното население ",

От министерството прецизират, че военнослужещи, изпълнявали задания в Запорожка област към Василевка, са били приети в болница по-късно с признаци на мощно отравяне . " В резултат на осъществените проучвания в организма на военнослужещите е било намерено отровното вещество ботулинов токсин вид " В " , оповестява военното ведомство.

Москва ще даде на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) документи с резултатите от проучванията на всички съветски военни , които са били настанени в лечебни заведения с признаци на отравяне, съобщи ТАСС.

Военното ведомство в Москва заяви още, че ръководителят на назначената от Русия администрация в Херсонска област Владимир Салдо е почнал в допълнение следствие по случая. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР